Amsterdam Mercedes Benz Fashion Week, a XX-a editie, 17-27 ianuarie 2014

Locatie: Westergasfabriek, Amsterdam, Olanda

Preview on FB

In 17-27 ianuarie 2014 a avut loc a 20-a prezentare de moda la Amsterdam Mercedes Benz Fashion Week moment ce a celebrat al 10-lea an de existenta. Am avut sansa sa fiu acreditat ca fotograf la acest eveniment, alaturi de alti fotografi, majoritatea din Olanda si Belgia.

Timp de 10 zile au avut loc si prezentari pe strazi in jurul obiectivelor culturale, un concept de a aduce moda de podium direct la consumatori. De doua ori pe an se organizeaza saptamana modei in iulie pentru colectiile de primavara-vara ce reprezinta moda pentru anul viitor si cea din ianuarie a colectiilor toamna/iarna. Aceasta s-a desfasurat imediat dupa incheierea saptamanii de moda de la Berlin si cu aproximativ o luna inainte de cea de la Londra.

Amsterdam nu e inclus in circuitul de prim rang in lumea modei, respectiv Londra-Paris-Milano-New York-Tokyo. Show-ul nu a fost insa cu nimic mai prejos, organizarea fiind la acelasi nivel.

Prezentarile au loc la Westergasfabriek in doua locatii, una pentru designerii consacrati si una pentru debutanti. Am remarcat ca tinerii designeri au fost ca intotdeauna mai indrazneti, atat in prezentari, cat si in adoptarea unui design fara limite.

Westergasfabriek este o fabrica dezafectata ce se afla la marginea de vest a Amsterdam-ului, in continuarea unui parc ce apartinea zonei industriale acum folosit ca agrement. Este o suprafata impresionanta ce contine multe spatii cu destinatia de restaurante, baruri si cluburi in care se organizeaza diferite manifesari culturale si sociale.  Sala principala in care au loc prezentarile de moda este de fapt un imens rezervor caruia i s-a inlocuit cu succes destinatia industriala si amenajat corespunzator noului sau scop. Pentru participanti sunt asigurate zone de socializare care se aglomereaza pana la refuz intre prezentarile de moda.

Biletele platite sunt acordate pentru o singura prezentare astfel incat, orice invitatie la evenimente e valoroasa.